Het ABC van duurzame materialen

Het ABC van duurzame materialen

Onze duurzame damesmode en onze duurzame schoenen staan en vallen met de materialen. Naast de klassieke natuurvezels gebruiken wij ook moderne materialen van natuurlijke grondstoffen. Deze materialen overtuigen door duurzame en natuurlijk grondstoffen, een milieuvriendelijke productie en uitstekende draageigenschappen. 

Van de appelresten die overblijven in de appelindustrie wordt dit natuurlijke, biologisch afbreekbare alternatief voor leer gemaakt. Het materiaal is aangenaam zacht, slijtvast en waterafstotend. 

Veel van onze Sneaker sworden geproduceerd met appel zester.

Voor de teelt is duidelijk minder water nodig dan voor die van conventioneel katoen. Bovendien worden er geen chemische stoffen gebruikt, wat goed is voor het milieu en voor de mensen die het katoen verbouwen en verwerken. 

Bananenhennep is een resistente natuurvezel die vooral voor vissersnetten en -touwen wordt gebruikt. Wij gebruiken dit materiaal voor de productie van schoenen.

Deze nieuw ontwikkelde elastanvezel is net zo elastisch en vormvast als traditioneel elastan, maar wordt voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal. 

Cupro wordt in een gesloten kringloop veganistisch gemaakt van resten uit de katoenproductie. Dit proces is duurzaam, ontziet het milieu en zorgt ervoor dat er minder hulpmiddelen en water worden verbruikt. 

De EIM Score weet hoe milieuvriendelijk een spijkerbroek is geproduceerd. Onze Deerberg jeans behalen topscores met de EIM score "Low Impact" en worden als milieuvriendelijk beschouwd. De volgende worden geëvalueerd: waterverbruik, energieverbruik, chemicaliën en menselijke blootstelling. Door een water- en energiebesparende laserwastechnologie in het productieproces, het gebruik van GOTS-gecertificeerde denimstoffen en 100% gerecycled garen bereiken we het hoogst mogelijke niveau van duurzaamheid op het gebied van denim.

Het proces voor de productie van viscose, waaraan het EU-Ecolabel is toegekend, gebruikt hout van duurzame teelt en vermindert de uitstoot en het waterverbruik met 50% dankzij de kringlooptechniek. 

Geregenereerde vezels worden gemaakt van cellulose (hout).Om een vezel te worden, moeten ze worden verwerkt in een chemisch-technisch proces. Duurzame geregenereerde vezels zijn bijvoorbeeld Lenzing EcoVero en Tencel.

Vezels uit de bast van de hennepplant zijn robuust, slijtvast en nemen vocht zeer goed op.Hennep is een snel hernieuwbare grondstof met tot 80% minder water nodig dan conventioneel katoen.


Hier vindt u onze producten van Hennep

LENZING™ Ecovero is een private label voor de momenteel meest duurzame viscose. Het vloeiende zachte materiaal is gemaakt van duurzaam geteeld hout. Dankzij recyclingtechnologie vermindert het productieproces, dat het EU Ecolabel heeft gekregen, het waterverbruik en de uitstoot met 50%. Bovendien is deze stof ideaal voor de zomer, omdat het enigszins verkoelend en aangenaam droog aanvoelt op de huid - het vocht wordt onmiddellijk weggeleid van het lichaam.

Linnen voelt heerlijk glad en koel aan. Bij de teelt ervan zijn geen meststoffen of pesticiden nodig en is duidelijk minder water nodig dan bij conventioneel katoen. 

Dit soepele, zachte materiaal is voorbeeldig wat duurzaamheid betreft, dankzij de hernieuwbare grondstoffen en de milieu- en grondstofbesparende kringlooptechniek 

Manillahennep, ook wel musahennep genoemd, is een resistente natuurvezel uit de bananenplant, die voor de productie van papier wordt gebruikt, maar ook voor kleding. Wij hebben schoenen van dit materiaal.

'Modal' is een uitgesproken onderhoudsvriendelijk materiaal van eucalyptushout. Het wordt kunstmatig gemaakt van de natuurlijke stof cellulose. 'Modal' geldt als duurzaam, omdat bij de productie – vergeleken met viscose – minder chemische oplosmiddelen nodig zijn en minder water wordt gebruikt. Dankzij de natuurlijke zachte eigenschappen vlijt 'modal' zich zacht en prettig tegen de huid.

Dit duurzame, van ananasbladeren gemaakte materiaal is een uitstekend veganistisch alternatief voor traditioneel leer – en daarbij is het zacht, robuust en ademend. 

Kleding van polyester verliest microplastics bij het wassen. Door gerecycled polyester te gebruiken kan de negatieve impact op het milieu worden geminimaliseerd. Alternatieve materialen voor polyester zijn onder andere tencel, lyocell en modal.

Wij nemen onze schapenwol en garens af van Europese leveranciers, die wol van diervriendelijke, mulesing-vrije schapenhouderijen verwerken. 

Dit soepele, zachte materiaal is voorbeeldig wat duurzaamheid betreft, dankzij de hernieuwbare grondstoffen en de milieu- en grondstofbesparende kringlooptechniek 

Linnen stoffen worden gemaakt van de vlasplant. De teelt van vlas is milieuvriendelijker in vergelijking met conventioneel katoen. Het linnen dat daaruit wordt geproduceerd is aangenaam glad, verkoelend, vochtregulerend en antibacterieel.

Producten met het vegan-keurmerk worden op diervriendelijke wijze geproduceerd – dus zonder leer of andere materialen van dierlijke oorsprong. Dat kan bij sneakers bijvoorbeeld het materiaal appelleer of cactusleer zijn.  

Gewalkte wol is de eerste keuze voor een heerlijk zachte en warme stof. De dichte, gewalkte stof wordt gemaakt door natuurlijke wol te vervilten. Gewalkte wol is daardoor niet alleen warm, maar zorgt ook voor een aangenaam natuurlijk draaggevoel: