Keurmerken en lidmaatschappen

Keurmerken & lidmaatschappen

Natuurlijke mode met GOTS

Certificaat: GOTS

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal erkende standaard voor biologisch geproduceerd textiel. Alle verwerkingsstappen worden streng gecontroleerd volgens internationaal erkende milieunormen en sociale normen. Ieder bedrijf in de toeleveringsketen moet gecertificeerd zijn, van de eerste productiestap tot aan de verkoop. Verwerkingsmethoden die schadelijk zijn voor het milieu of de gezondheid zijn verboden. Wij geven u graag uitgebreidere informatie over de GOTS-certificering.

Groene knop Certificaat

Keurmerk: Groene Knoop

De Groene Knoop werd ontwikkeld in opdracht van het Duitse ministerie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Naast het product wordt ook het hele bedrijf gecontroleerd. Dit maakt de Groene Knoop het eerste Duitse keurmerk waarbij systematisch wordt getoetst of bedrijven in hun toeleveringsketen de zorgvuldigheidsplicht op het gebied van mensenrechten en milieu vervullen.

Biologisch katoen is duurzaam

Keurmerk: Biologisch katoen

Bij de teelt van biologisch katoen wordt duidelijk minder water gebruikt dan bij conventioneel katoen. Bovendien worden er geen pesticiden of chemische meststoffen gebruikt, die de bodem kunnen belasten.

Waterbesparing door recycling

Keurmerk: Recycling

Wij promoten producten met gerecyclede materialen. Daartoe behoort bijvoorbeeld het recyclen van katoen, waardoor sterk bespaard wordt op het gebruik van water en pesticiden. Ook gebruiken wij minder water bij de productie en stoten wij daarbij minder CO2 uit.

Strech kan duurzaam zijn
Deerberg linnen is duurzaam.
Veganistisch zegel voor duurzame mode
Natuurkurk is duurzaam
Duurzaam plantaardig gelooid
Seal voor verwisselbaar voetbed
Wij zijn Fair Wear gecertificeerd

Lidmaatschap: Fair Wear

Het implementeren en controleren van onze sociale normen bij alle leveranciers is voor ons alleen natuurlijk onmogelijk. Daarom is het voor ons belangrijk dat we in Fair Wear een sterke partner hebben, die wereldwijd ter plaatse actief is en de ondernemingen ondersteunt bij de implementatie van de vereiste standaarden. Daartoe behoren de controle van de arbeidsomstandigheden, de opleidingen in de fabrieken en een veilige klachtenlijn ter plaatse.

Lidmaatschap Textilbündnis

Lidmaatschap: Textilbündnis

Sinds 2021 zijn wij lid van dit Duitse partnerschap voor duurzaam textiel. Het lidmaatschap betekent voor ons vooral het uiting geven aan onze gemeenschappelijke waarden en de wederzijdse ondersteuning met kennis en ervaring. Het doel is om zo veel mogelijk bedrijven in dit partnerschap te verenigen, om samen wereldwijd strengere milieunormen en sociale normen in te voeren.