GOTS wereldwijde biologische textielnorm

Wij zijn GOTS-gecertificeerd

We houden allemaal van kleding waarin we ons prettig kunnen voelen. Maar voor een heerlijk gevoel is meer nodig dan alleen maar mooie kleuren, motieven en comfortabele modellen. De stoffen zelf moeten voldoen aan onze behoeften. Ze moeten goed aanvoelen, kwalitatief hoogwaardig en duurzaam zijn. En daarnaast moet onze kleding noch voor onszelf, noch voor anderen of het milieu belastend zijn.

Dat is de belangrijkste reden dat we bij Deerberg uitsluitend kleding van natuurlijke materialen aanbieden en veel belang hechten aan een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie. En dat is ook de reden waarom Deerberg nu GOTS-gecertificeerd is!

GOTS duurzaamheidscyclus
Gots productie

Meer dan alleen bio

Voor een GOTS-certificering is echter de materiaalsamenstelling alleen nog lang niet voldoende. Alle overige verwerkingsstappen van het textiel tot aan de verkoop worden in het kader van de GOTS-certificering streng gecontroleerd volgens internationaal erkende milieunormen en sociale normen.


De chemische additieven, kleurstoffen en andere hulpstoffen moeten bijvoorbeeld voldoen aan de fundamentele eisen voor toxiciteit en biologische afbreekbaarheid. Problematische additieven zoals zware metalen, formaldehyde en aromatische oplosmiddelen zijn verboden. In het algemeen zijn ook bepaalde verwerkingsmethoden, die schadelijk zijn voor het milieu of de gezondheid, verboden.

De verpakking moet pvc-vrij zijn. En alle van papier en karton gemaakte verpakkingsonderdelen moeten FSC/PEFC-gecertificeerd of gerecycled zijn.

GOTS transparantie en veiligheid

Hoogtepunten uit onze GOTS-collectie

Blader door onze brede waaier van GOTS gecertificeerde artikelen: