Unsere Geschichte

Alles begon in 1986 met een naaimachine voor leer. Gabi Deerberg, opgeleide coupeuse voor leer, kreeg van een plaatselijke meubelstoffeerderij restanten leer cadeau en kwam op het idee om hiervan mooie leren broeken te naaien. Haar maatwerk ging als een lopend vuurtje en de vraag steeg enorm snel. Gabi en Stefan Deerberg reden ‘s avonds naar hun klanten en kwamen op het idee om daarnaast ook comfortabele leren schoenen aan te bieden. Hun slaap- en woonkamer dienden als opslag- en werkplaatsen.

Al snel werd het daaruit voortvloeiende werk te veel om als ‘erbij’ te doen, Gabi en Stefan Deerberg wilden zich alleen nog focussen op de handel. Zo nam Stefan Deerberg, afgestudeerde vliegtuigbouwer, ontslag en Gabi Deerberg concentreerde zich alleen nog op de handel en niet meer op het naaien. Tegelijkertijd stapten ze over op verzending via post, omdat het ondoenlijk was geworden alles persoonlijk te leveren.

Het groeiende klantenbestand maakte het mogelijk om collectieve orders bij de fabrikanten te plaatsen. Deze inkoopvoordelen gaf en geeft Deerberg steeds weer door aan z’n klanten.en weiter.

Al snel namen de vraag en het aantal bestellingen voor de comfortabele schoenen dusdanig toe dat het werk in de oorspronkelijke vorm niet meer kon worden uitgevoerd. De woonruimte van de familie Deerberg werd te klein als opslagruimte en de persoonlijke presentatie- en leveringstermijnen waren voor twee personen niet meer haalbaar. Vanaf 1988 diende de toenmalige danszaal van de dorpskroeg in Velgen als magazijn. Tegelijkertijd werd de eerste werknemer aangenomen, die vandaag de dag nog steeds bij het bedrijf werkt.

In 1989 werd de eerste catalogus voor natuurlijke schoenen en leer gedrukt. Een beslissende stap in de richting van onze tegenwoordig bloeiende webshop was gezet. In 1990 nam Deerberg GmbH voor het eerst, na de zelfgemaakte leren broeken, kleding op in het assortiment. Met Ierse wollen truien ontstond daarmee een tweede steunpilaar, het aanbod werd steeds breder.

De toenemende vraag maakte optimalisatie en uitbreiding van opslag en verzending onontkoombaar. In 1994 ontstond zo uit een voormalige aardappelschuur het nieuwe hoofdkwartier van Deerberg GmbH. Daar werd niet alleen een nieuwe winkel met de volledige collectie gebouwd, maar ook het intussen 30-koppige personeel werd verenigd onder een dak.

De inwijding van de nieuwe Deerberg-centrale werd groots gevierd met een zomerfeest voor alle werknemers, klanten en belangstellenden afkomstig uit het hele district. Intussen is het zomerfeest een vaste en populaire traditie geworden in Velgen.

In 1995 waagde de familie Deerberger de volgende sprong en zette de eerste grotere reclamecampagne op. Met succes: het aantal klanten werd vele malen groter. Tegelijkertijd werd de oriëntering van het productassortiment uitgebreid. De doelgroep bestond niet langer uitsluitend uit ecologisch georiënteerde klanten, maar omvatte ook klanten die vooral natuurlijke kleding wilden dragen zonder daarbij in te hoeven boeten op het comfort van bepaalde materialen. In 1999 was het alweer noodzakelijk om een nieuwe hal te bouwen. De winkel en het klantenservicecenter bevonden zich in het hoofdgebouw. Opslag en beheer in de daarachter liggende hal.

In 2001 was de eerste online catalogus beschikbaar op de bedrijfswebsite deerberg.nl. De klanten kunnen zodoende profiteren van het gemak om direct op de homepage door de catalogus te bladeren. Alle artikelen kunnen meteen worden besteld uit de milieuvriendelijke online catalogus.

De positieve feedback van werknemers en klanten en het economische succes van het bedrijf toonden aan dat Deerberg met z’n gezinsvriendelijke bedrijfs- en gebruikersgerichte productfilosofie op de juiste weg was. In juni 2004 ontving Deerberg GmbH in Berlijn de onderscheiding voor een gezinsvriendelijke bedrijfsstructuur. De audit ‘Beroep & familie’ werd door de Duitse non-profit Hertie-stichting in het leven geroepen en staat onder auspiciën van het Duitse federale ministerie van Economie en Arbeid en het federale ministerie van Gezinszaken, Senioren, Vrouwen en Jongeren.

In 2005 breidde Deerberg GmbH zich uit in de twee omringende districten. Het hoofdgebouw met het klantenservicecenter en onze winkel werd in Velgen uitgebreid. De logistiek werd verplaatst naar Melbeck (district Lüneburg).

In de herfst van 2007 klonk het startschot voor de Zwitserse catalogus van Deerberg. In 2008 volgde de lancering van de hernieuwde website van Deerberg. Dankzij deze ontwikkeling werd de techniek van de online catalogus veel gebruikersvriendelijker. Daardoor was het niet verwonderlijk dat steeds meer klanten gebruik gingen maken van deze besteloptie.

Na een lange bedenktijd en enkele tegenslagen kon ook in 2008 in Velgen de inwijding van een winkel met een oppervlakte van bijna 1000 m2 worden gevierd. Dat kleine winkeltje is uitgegroeid tot een flagstore! Hier kunnen de bezoekers met al hun zintuigen de hele Deerberg-wereld beleven en ervan genieten. Ook vandaag de dag kunt u nog steeds onze winkel in Velgen bezoeken.

Aangespoord door het succes in Zwitserland kwam in hetzelfde jaar de catalogus voor Oostenrijk uit. Ook hier werden we hartelijk ontvangen!

In 2011 vierden we het 25-jarige bestaan van Deerberg op het inmiddels legendarische zomerfeest, de kinderschoenenweek en het Duitse lichtfeest.

Ook dat jaar moest weer het een en ander worden opgelost wat de ruimte betreft. De capaciteit van de logistiek werd nogmaals te klein. In Lüneburg staat nu 10.000 m2 ter beschikking voor de artikelen.

Sinds 2013 zijn we ook hier te vinden:


Deerberg-winkel Hannover

Hanns Lilje Platz 1

30159 Hannover, Duitsland


Deerberg-winkelMünster

Salzstraße 42

48143 Münster, Duitsland

Sinds 2014 zijn we ook hier te vinden:

Deerberg-winkel Oldenburg

Haarenstraße 48/49

26122 Oldenburg, Duitsland

Sinds 2015 zijn we ook hier te vinden:

Deerberg-winkel Keulen

Ludwigstraße 8 (Minoritenhof)

50667 Keulen, Duitsland

In 2016 was er weer een aanleiding voor een feest – 30 jaar Deerberg. Maar niet alleen ons jubileum werd gevierd, ook de opening van onze winkel in Nürnberg.

Deerberg-winkel Nürnberg

Kaiserstraße 36

90403 Nürnberg, Duitsland

Onze collecties met biologisch katoen zijn GOTS-gecertificeerd.

De catalogus krijgt een nieuwe vrolijke look en ons jubileum wordt gevierd met tal van marketingacties.

Het assortiment wordt uitgebreid met een kleurrijke collectie voor woontextiel: beddengoed, handdoeken en plaids van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen vervolledigen het duurzame assortiment.

De afdelingen klantenservice-centre, marketing en inkoop verhuizen vanuit Lüneburg terug naar Velgen (Duitsland), naar het hoofdkantoor van het bedrijf.

Ook als bedrijf zijn we nu officieel GOTS-gecertificeerd.

Nog meer duurzaamheid. Deerberg krijgt de onderscheiding als klimaatneutraal bedrijf door zijn CO2-uitstoot te compenseren via internationale klimaatbeschermingsprojecten

Als sociaal en ecologisch verantwoorde onderneming hebben wij het "Grüner Knopf"-certificaat gekregen. De prijs is bestemd voor een groot deel van ons productassortiment en voor het bedrijf zelf. Bovendien zijn wij lid geworden van de "Fear Wear Foundation", die zich inzet voor eerlijke arbeidsomstandigheden in de produktiebedrijven.

Tous les produits Deerberg sont également disponibles dans deux autres pays. La boutique en ligne a été lancée en Hollande et en Belgique.

In 2021 behaalt Deerberg zijn hoogste omzet van meer dan 50 miljoen euro en is daarmee voor het tweede opeenvolgende jaar op weg naar groei met een positief resultaat.