Milieuvriendelijk wassen - hier is hoe:

Zo blijft uw favoriete kledingstuk langer mooi

Wij willen dat u lang plezier hebt van uw kledingstukken van Deerberg. Daarom maken we onze Deerberg-mode van hoogwaardige materialen en met behulp van de beste afwerkingsprocedures.

Een hoogwaardige kwaliteit is een voorwaarde voor duurzame mode. Een andere voorwaarde daarvoor is echter ook de optimale verzorging van uw kledingstukken. Met de juiste verzorging kunt u de kleuren, de pasvorm en het aangename draaggevoel van uw Deerberg-mode optimaal behouden en er nog lang plezier van hebben.

Welke verzorging heeft mijn Deerberg kleding nodig?

Hoewel veel van onze kledingstukken zeer gemakkelijk te verzorgen zijn en vaak ook zonder problemen in de wasmachine kunnen worden gewassen, is het zinvol om voor ieder kledingstuk afzonderlijk precies te weten wat de juiste verzorging is. Hiervoor vindt u op het label van uw Deerberg-kledingstuk verschillende wassymbolen die we hieronder zullen toelichten:

waesche

MILIEUVRIENDELIJK WASSEN – ZO GAAT DAT

Alles draait om het juiste wasmiddel!

Wij adviseren u een wasmiddel te gebruiken dat is afgestemd op de stof. Onze aanbeveling voor katoen, linnen en ramee is TEXBIO en voor wol is er TENEMOLL.

Beide wasmiddelen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen bleekmiddelen of glansmiddelen, dus zijn ze zeer zacht voor de huid.

Bij het kiezen van uw favoriete wasmiddel, helpt het altijd om te kijken naar de ingrediënten en ook naar de doseringsvorm van het wasmiddel. Laat je niet misleiden door de grote verpakkingen. Grote verpakkingen wasmiddel betekenen niet automatisch veel waskracht. Integendeel, de inhoud wordt vaak opgerekt met eigenlijk overbodige vulmiddelen. Dit betekent dat u meer wasmiddel moet gebruiken voor dezelfde wasprestatie. Dit is niet goed voor het milieu en ook niet voor uw portemonnee. Kleinere verpakkingen, d.w.z. compacte detergenten, bevatten gewoonlijk minder vulstoffen en zijn daarom efficiënter. Vloeibare detergenten worden eveneens slechts in beperkte mate aanbevolen. Zij bevatten een hoger gehalte aan oppervlakteactieve stoffen en verontreinigen het water dus onnodig. Het is daarom het beste om alleen vloeibare wasmiddelen te gebruiken als er geen alternatief is.

Wasverzachter – het kan ook prima zonder!

Omwille van het milieu kunt u het beste helemaal geen wasverzachter meer gebruiken. Laat in plaats daarvan uw was zoveel mogelijk in de frisse lucht drogen. U zult versteld staan hoe heerlijk zacht en fris uw wasgoed daarna aanvoelt. En dat zonder het milieu met nog meer chemische stoffen te belasten.

Zo doseert u het wasmiddel optimaal

Bij wasmiddelen is minder vaak meer. Daarom raden we normaliter aan, de laagste door de wasmiddelfabrikant aanbevolen dosering te gebruiken. Een belangrijke factor bij het bepalen van de hoeveelheid wasmiddel is de waterhardheid. Hoe harder het water, des te meer wasmiddel hebt u nodig. Vraag gewoon bij uw regionale waterbedrijf na wat de hardheid van uw drinkwater is.

De wasmachine

Mocht u net van plan zijn een nieuwe wasmachine te kopen, dan raden wij u aan een zo zuinig en milieuvriendelijk mogelijke wasmachine te kiezen. Hiervoor kunt u de specificaties van de fabrikant op de energielabels van de wasmachines lezen. Bijzonder zuinige wasmachine hebben het label A of zelfs A+++. Een aantal machines beschikken daarnaast ook over het Duitse milieukeurmerk ‘Blauer Engel’ (Blauwe Engel) voor buitengewoon milieuvriendelijke apparaten. Dit wil zeggen dat bij deze wasmachine officieel is gecontroleerd of het een laag verbruik heeft. Onafhankelijk van de leeftijd van de machine is het echter ook mogelijk om in het dagelijks gebruik met een paar trucs bij elke wasbeurt energie en water te besparen. Dat is enerzijds de belading. Benut zoveel mogelijk de maximale vulhoeveelheid van uw wasmachine. Daardoor draait de machine minder vaak en u bespaart zodoende water en stroom. We adviseren u de zo laag mogelijke temperatuur te selecteren. Doorgaans zijn de meeste kledingstukken slechts licht vervuild en hoeven alleen te worden opgefrist. Ook kunnen vooral gekleurde kledingstukken worden gewassen op slechts 30-40 °C. Daarnaast hebben moderne wasmiddelen al bij 30°C een zeer goede waskracht. Hierdoor is een hogere wastemperatuur eigenlijk niet nodig. Dit beschermt de stoffen, behoudt de kleuren en is goed voor het milieu. Het wassen op hogere temperaturen zoals 60 °C of 95 °C is daarom eigenlijk alleen nodig bij sterk vervuild wasgoed en bij bijzondere hygiënische eisen. Let vooral ook op de wassymbolen van uw kleding. Niet alle kleding kan op een hoge temperatuur worden gewassen. En nu wensen wij u veel en vooral lang plezier met uw favoriete kledingstukken van Deerberg.