De juiste verzorging van favoriete schoenen

U hebt bij Deerberg uw lievelingsschoenen gevonden? Gefeliciteerd! Met een liefdevolle verzorging blijft de schoonheid, het comfort en de waarde van uw nieuwe favorieten behouden. Hieronder staan in een overzicht de belangrijkste verzorgingstips voor langdurig plezier van uw hoogwaardige schoenen van Deerberg.


Hebt u nog geheime tips en wilt u deze graag delen met andere klanten? Stuur dan een bericht naar: service@deerberg.nl

Eerst reinigen, daarna poetsen

Voordat u begint met de verzorging van uw schoenen, dient eerst vuil en stof van uw schoenen te worden verwijderd. Maak uw schoenen van glad leer schoon met een vochtige doek. Voor suède gebruikt u een suèdeborstel en reinigingsgum. Waarom is de reiniging zo belangrijk?


  • Vuil voorkomt dat het verzorgingsproduct in het leer kan trekken.
  • De schoen kan er na een behandeling met verzorgende crème vlekkerig uitzien.
  • De schoencrème dekt niet.
  • Breng het verzorgingsproduct nooit aan op een vochtige schoen. Wacht tot de schoen droog is.
  • Bij het aanbrengen van het verzorgingsproduct geldt: minder is meer!
  • Bij glad leer is het belangrijk om onderscheid te maken tussen twee soorten leer: aniline- en glad leer. Deze leersoorten hebben een verschillende verzorging nodig. En ook ingevet leer of suède hebben een speciale verzorging nodig. Hieronder leest u welke verzorging elke leersoort nodig heeft.
Pflege Schuhe

De verzorging is afhankelijk van het type leer. Glad leer is doorgaans onderhoudsvriendelijker dan suède, nubuck- of ingevet leer. De fluweelachtige structuur van het speciale oppervlak van laatstgenoemden moet namelijk behouden blijven.

Glattleder

Glad leer of suède

Glad leer (foto links) heeft niet veel verzorging nodig. Veeg de schoenen schoon met een pluisvrije katoenen doek. Om grover vuil te verwijderen, kunt u de doek ook licht bevochtigen, bij voorkeur met gedestilleerd water, zodat er geen kalkvlekken ontstaan.


Gewaxt of ingevet suède (zie de foto rechts) vereist speciale zorg om er lang mooi te blijven uitzien. Gebruik een geschikt onderhoudsproduct dat krassen en vlekken voorzichtig verwijdert en het leder impregneert.


Bij glad leer is het belangrijk onderscheid te maken tussen twee soorten leer: Aniline en glad leer. Deze soorten leder vereisen een verschillend onderhoud. En ingevet leer of suède heeft ook speciale verzorging nodig. Welke verzorging elk type leder vereist, kunt u lezen in de volgende punten.